Vatsan hyvinvointi

Tiesitkö, että suolistosi on kuin toiset aivosi? Aivot ja suolisto toimivat tiiviissä yhteistyössä terveytesi ja kehosi normaalin toiminnan ylläpitämiseksi. Kun suolistosi voi hyvin, myös aivosi voivat hyvin – ja toisinpäin.

Vatsan ja suoliston hyvinvointi on siis tärkeä osa kokonaishyvinvointiasi. Kun vatsasi ja suolistosi toimii normaalisti, syömäsi ruoka sulaa ongelmitta ja ravintoaineet imeytyvät tehokkaasti.

Helli vatsaasi oikeanlaisella ravinnolla

Vatsan ja suoliston normaalin toiminnan tärkeimmät rakennusaineet ovat kuitu, oikeanlainen bakteeritasapaino sekä ruoansulatusentsyymit. Jos jokin näistä rakennusaineista puuttuu tai jokin näistä osa-alueista häiriintyy, syntyy erilaisia vatsa- ja suolisto-ongelmia.

Suoliston ihanteellista bakteeritasapainoa voit ylläpitää nauttimalla maitohappobakteereita. Voit lisätä maitohappobakteereita ravintoosi purkista tai nauttimalla erilaisia hapatettuja ruoka-aineita, kuten Kombucha-juomaa. 

Kuitua saadaan useimmiten riittävästi normaalista, terveellisestä ravinnosta, kuten täysjyvästä ja kasviksista. Jos kuitua ei kuitenkaan tule ravinnon kautta riittävästi, voi puutetta paikata esimerkiksi psylliumjauheella tai chia-siemenillä, joita on helppo lisätä vaikkapa smoothien joukkoon.

Tutustu myös muihin vatsan ja suoliston hyvinvointia tehostaviin lisäravinteisiimme!