FitnessFirst

Amarantti-hiutale, 25kg, Luomu

199,00 €

Varastossa

Erittäin ravinnerikas korvike perinteiselle viljalle.

Kuvaus

Erittäin ravinnerikas korvike perinteiselle viljalle.

Amarantti on erittäin mineraalirikas ja hyvin sulava siemenkasvi. Amarantti oli muinaisten asteekkien jokapäiväistä ruokaa. Se on pienijyväistä viljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua. Aminohapoista amarantti sisältää erityisesti metioniinia ja lysiiniä. Kuorittu kokonainen. Ravintoarvot: Energiaa 1620kJ/380kcal, Proteiinia 15g, hiilihydraatteja 66g, rasvaa 6,5g. Käyttö puuroihin, pataruokiin, riisin tapaan. Valmistus: 1 osa amaranttia huuhdotaan hyvin ja keitetään n.25min. 3 osassa vettä.

Amarantti (Amaranthus caudatus) itsessään on kasvi, jonka alkuperämaa Etelä-Amerikka, Andien alueella noin 1000-1500 metrin korkeudessa. Kasvi itsessään kasvaa 3,5 metrin kokoiseksi ja elinaikanaan kasvattaa 40 000 – 60 000 siementä. Inkat käyttivät amaranttia kaikissa pyhissä rituaaleissaan, koska he pitivät sitä “äiti maan” erinomaisena hedelmänä. Amarantin siemeniä on löydetty 4000 vuotta vanhoista haudoista. Meidän Amarantti kasvatetaan Andien korkeassa vuoristossa Arequipan alueella eteläisestä Perussa, joka on kuuluista siellä sijaitsevasta maailman syvimmistä kanjonista.

Ravinnollisten ominaisuuksiensa ansiosta se on ihanteellinen vaihtoehtoisissa ruokasovellutuksissa sekä terveyspainotteisessa ravitsemuksessa. Makea, pähkinäinen maku rikastuttaa perinteisten viljalajien valikoimaa. Kun kiinnostus erikoistuotteisiin kasvaa leivissä, muffineissa, pastoissa, mysleissä ja valmisvälipaloissa, amarantti on houkutteleva uutuus, joka sopii kaikkiin ruuanlaitto- ja leipomistapoihin

Amarantti on saanut viime aikoina huomiota erityisen hyvien ravintoarvojensa ansiosta. Se sisältää 12-17% proteiinia ja korkean määrän välttämätöntä lysiini-aminohappoa, jota tuskin voi löytää muista viljalajeista. Amarantissa on korkea kuitupitoisuus ja alhainen tyydyttyneiden rasvojen pitoisuus. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat todisteita alentuneista kolesteroliarvoista niillä eläimillä, joille on syötetty amaranttia.

Amarantissa on paljon rautaa ja kalsiumia kuten myös muita vitamiineja ja mineraaleja. Amarantti sisältää korkean määrän lysiiniä, metioniiniä ja kysteiiniä. Välttämättömät aminohapot ovat amarantissa tasapainoisessa suhteessa toisiinsa nähden. Tämä ravinnollinen runsaus ja tasapaino on keskeisen tärkeää kasvissyöjille. Alhainen sodiumpitoisuus ja tyydyttyneiden rasvojen olemattomuus jatkavat positiivisten ominaisuuksien listaa. Quinoan tapaan amarantti sopii gluteenittomaan ruokavalioon.

Lisätietoa

FitnessFirst
0 kg
Peru
Amarantti.