Foodin

Amaranttihiutale, luomu, 5 kg

29,90 €

Ei varastossa

Erittäin ravinnerikas korvike perinteiselle viljalle

Kuvaus

Amaranttihiutale on ravinteikas korvike perinteisille hiutaleille. Amarantti on hyvin sulava siemenkasvi, joka oli muinaisten asteekkien jokapäiväistä ruokaa. Sen jyvä on hyvin pieni, mutta sisältää viljaksi huomattavan määrän (15 %) proteiinia ja runsaasti rautaa, fosforia ja magnesiumia sekä on hyvä lähde seleenille, sinkille, kaliumille, folaatille ja B6-vitamiinille. Aminohapoista amarantti sisältää erityisesti metioniinia ja lysiiniä.

Amarantti on ominaisuuksiensa ja herkullisen, makean pähkinäisen ominaismakunsa vuoksi erinomainen vaihtoehto lisukkeeksi ja osaksi terveystietoista ruokavaliota. Amarantti sopii käytettäväksi osana monipuolista ruoanlaittoa ja leivontaa. Voit valmistaa siitä puuroa ja käyttää sitä myös lisukkeena, keitoissa ja pataruokien valmistuksessa.

Valmistus: Keitä kattilassa 1 osa hiutaleita ja 3 osaa vettä, keittoaika noin 10 minuuttia.

Luomu, gluteeniton, GMO-vapaa.

Lisätietoa

Foodin
0 kg
Peru / Intia
Ravintosisältö per 100 g Energiaa 371 kcal Rasvaa 7g - josta tyydyttynyttä 1 g Hiilihydraatit 59 g - josta sokereita 2 g Proteiinia 14 g Kuituja 7 g Suolaa 10 mg Rautaa 5.2 mg Fosforia 364 mg Magnesiumia 160 mg Seleeniä 13.5 mg Sinkki: 2.1mg Kalium 332mg Folaatti: 54.1 mcg B6-vitsku: 0.3mg
Luomutuotettu amaranttihiutale