Raakakaakao

Tiesitkö, että kaakao on ollut arvostettu raaka-aine jo asteekkien aikaan? Asteekit keittivät kaakaosta meillekin tuttua pyhää juomaa sekä käyttivät kaakaopapuja maksuvälineenä. Nykypäivänä kaakaopavuista valmistetut tuotteet, kuten kaakaojuoma ja suklaa, ovat meille kaikille tuttuja herkkuja. Vaikka kaupan hyllyltä löytyvä suklaalevy ei ehkä ole se terveellisin välipala, sen tärkein valmistusaine, kaakao, on todellinen ravinnepommi! Raakakaakao menettää suuren osan arvokkaista ravinteistaan kuumennuksen yhteydessä. Siksi esimerkiksi tavallinen suklaa sisältää vain murto-osan raakakaakaon ravinteista ja terveyshyödyistä. Raakakaakaojauhe valmistetaan kylmäpuristamalla, jotta ravintoaineet eivät tuhoudu.

Raakakaakao hoitaa sekä mieltä että kehoa

Raakakaakao sisältää uskomattomat määrät magnesiumia ja antioksidantteja, mutta niiden lisäksi siinä on yli 1200 aktiivista ainesosaa, kuten rautaa, kalsiumia, sinkkiä, E- ja C-vitamiinia, kuitua sekä useita aivojen mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia. Raakakaakaon on tutkittu esimerkiksi lisäävän hyvänolontunnetta, lievittävän stressiä ja ahdistusta, tehostavan rasva-aineenvaihduntaa sekä edistävän sydämen terveyttä.

Raakakaakaosta voit valmistaa itse raakasuklaapatukoita tai -konvehteja. Raakakaakaota voit lisätä myös esimerkiksi smoothien, puuron tai jogurtin joukkoon. Myös kylmä kaakaojuoma tai raakakaakaopirtelö vievät kielen mennessään!