FitnessFirst

Chia-siemen, luomu, 1 kg FF

Special Price 7,95 €

norm. 14,90 €

Varastossa

Luomutuotettu chiasiemen, asteekkien voimaruoka.

Kuvaus

RAVINTEIKAS CHIA-SIEMEN


Etelä-Amerikasta kotoisin oleva chia-siemen on yksi ensimmäisistä superfoodeista, jotka rantautuivat aikoinaan Eurooppaan ja myös Suomen pohjolaan. Chia-siementen suuren suosion salaisuus on niiden erinomaiset käyttöominaisuudet: se ei nimittäin ole pelkästään pieni siemen, vaan erittäin proteiini- ja kuitupitoinen sekä käyttöominaisuuksiltaan hyvin monipuolinen! Chia-siemenet sisältävät myös ihanteellisessa 3:1 suhteessa omega-3 ja omega-5-rasvahappoja.Chia on oikealta nimeltään chiasalvia, joka on salvioiden sukuun kuuluva siemenkasvi. Se on ollut tärkeä osa muinaisten atsteekkien ravintoa ja sillä on pitkät perinteet sekä Etelä- että Pohjois-Amerikassa, jossa se kasvaa yhä edelleen luonnonvaraisena. Mayojen kielellä sana “chia” tarkoittaa voimaa, mikä kuvastaa hyvin sen arvoa alkuperäiskansoille. 


NÄIN KÄYTÄT CHIA-SIEMENIÄ


Chia-siemen on käyttöominaisuuksiltaan erittäin helppokäyttöinen ja monipuolinen. Voit käyttää niitä sellaisenaan smoothien, puuron, jogurtin tai leivonnaisten joukossa.  Suosittu chia-vanukas valmistuu nopeasti yhdistelemällä omaan makuun sopivia raaka-aineita ja mausteita: urheilijalle mukaan sopii proteiinijauhe ja kulinaristisempaan elämykseen esimerkiksi suklaan ja lakritsin makumaailma - kuten tässä reseptissä! Valmiiksi yön yli tekeytynyt tuorepuuro on helppo aamupala tai välipala, joka kulkee helposti mukana toimistolle tai harrastuksiin.


Chia-siemenet sitovat itseensä runsaasti vettä, joten liotettuina ne ovat erittäin riittoisia. Suosittelemme liottamaan siemenet ennen käyttöä suhteella 1 osa siemeniä ja 9 osaa vettä. Voit liottaa siemenet myös mehuun tai jogurttiin, tai maustaa liotusveden haluamillasi mausteilla. Chia-siemenet eivät itse maistu millekään, joten maustamisen suhteen vain mielikuvitus on rajana!


Reissuevääksi suosittelemme tekemään chia-siemenistä ja muista makuusi sopivista raaka-aineista valmiin kuiva-aine sekoituksen, josta saat valmistettua nopeasti makujesi mukaisen tuorepuuron tai vanukkaan lisäämällä mukaan vain riittävän määrän vettä!


Suositeltava vuorokausiannos on 1-2 rkl (8-15 g). Jos käytät siemeniä sellaisenaan muista nauttia ne runsaasti vettä sisältävän annoksen joukossa tai huolehtia riittävästä veden saannista.


FITNESSFIRST-TUOTEPERHE


FitnessFirst -tuoteperhe koostuu laadukkaista, pääosin luomulaatuisista tuotteista. Koko tuoteperhe käy läpi tarkan laadunvalvonnan. Tarkka laadunvalvontamme varmistaa, että tuote on viljelty luontoa kunnioittaen eikä torjunta- tai lisäaineita ole käytetty viljelyn missään vaiheessa korkean laadun varmistamiseksi.


Tutustu koko FitnessFirst -tuotesarjaan >>

Lisätietoa

FitnessFirst
Gluteeniton, Luomu, Maidoton, Raaka
1 kg
Uganda
Energiaa/Energi: 1922 kJ / 459 kcal Rasvaa/Fett: 32,6 g - josta tyydyttyneitä/varav mättat fett: 2,8 g - omega 6: 6,2 g - omega 3: 21,8 g Hiilihydraatteja/Kolhydrates: 0,2 g - josta sokereita/varav sockerarter: 0 g Kuitua/Kosfiber: 34,4 g Proteiinia/Protein: 22,9 g Suola/Salt: < 0,1 g
Chia-siemen/Chia-frö