Foodin

Lupiinijauho, luomu, 25 kg

275,00 €

Ei varastossa

Proteiinipitoinen lupiinijauho, soveltuu hyvin esim. leivontaan

Kuvaus

Hernekasvien sukuun kuuluva ravinteikas makealupiini on jalostettu syömäkelvottomista luonnonvaraisista lupiinilajikkeista. Sen siemenet sisältävät paljon laadukasta kasviproteiinia. Makealupiinia on viljelty tähän mennessä lähinnä rehuksi, mutta se on osoittautunut lupaavaksi valkuaislähteeksi myös ihmisille ja etenkin kasvissyöjille. Saksassa huomattu lupiinin mahtava potentiaali ja markkinoilta löytyy jo lupiinijäätelöä ja erilaisia nakkeja ja leikkeleitä muistuttavia kasviperäisiä tuotteita.

Makealupiini on paitsi täydellinen proteiinilähde sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot, se on myös täynnä ravintokuituja, tyydyttymättömiä rasvahappoj ja E-vitamiinia. Se on luontaisesti gluteeniton ja kolesteroliton tuote, ja paremmin sulava kuin monet pavut. Maapähkinäallergikot saattavat saada lupiinista allergisen reaktion.

Makealupiinijauhoa suositellaan erityisesti kasvissyöjille, vegaaneille, raakaravinnon syöjille ja urheilijoille, sekä kenelle tahansa, joka haluaa rikastaa ja monipuolistaa ruokavaliotansa. Tuote on mukavan mieto maultaan ja maukas lisä kastikkeissa, keitoissa, kasvispihveissä, leivissä ja makeissa leivonnaisissa. Lupiinijauholla voidaan korvata kananmuna leivonnassa, sillä se sitoo taikinan hyvin. Se lisää myös säilyvyyttä leivissä ja sämpylöissä. Lupiinijauho tuo ruokiin kellertävää sävyä.

Jauhoon käytetyt kuoritut lupiininsiemenet tulevat ranskalaisilta luomuviljelmiltä. Makealupiini on kasvina tehokas typensitoja ja parantaa maaperää.

Lisätietoa

Foodin
Gluteeniton, Laktoositon, Luomu, Maidoton, Raaka
0 kg
Ranska
Energiaa/Energi: 320 kcal (1340 kJ) Rasvaa/Fett: 12 g - josta tyydyttynyttä/varav mättat fett: 1,68 g - kertatyydyttymätöntä 6,96 g - monityydyttymätönä 3,36 g Hiilihydraatteja/Kolhydrates: 10 g -josta sokeria/varav sockerarter: 2,4 g Proteiinia/Protein: 43 g Ravintokuitua/Kostfiber: 28 g Natriumia 21 mg E-vitamiinia 24,9 mg
Luomutuotettu makea lupiinijauho/Söt lupinmjöl

Liittyvät tuotteet