Ayurveda

Ayurveda on vanha ja perinteinen intialainen terveydenhoitofilosofia, jossa keskitytään oireiden syihin ja tavoitellaan parasta mahdollista terveydentilaan. Ayurvedan filosofiassa kehoa huolletaan ja lääkitään mahdollisimman lempeästi ja luonnollisesti. Kehon ja mielen tasapaino sekä yksilöllisten kehotyyppien oikeanlainen hoito ovat
ayurvedan keskiössä. Vaikka ayurveda-filosofiaan ei haluaisi syventyä tarkemmin, ayurvediset yrtit tukevat sopivat kuitenkin ihan jokaiselle hyvinvoinnin tueksi.

Monipuolista apua perinteisistä yrteistä

Ayurvedisiä yrttejä on käytetty jo vuosisatojen ajan niin lääkintään kuin tukemaan kehon optimaalista toimintaa. Tunnetuimmat ayurveda-yritit ovat Brahmi, Triphala, Tulsi ja Ashwagandha. Brahmin uskotaan tasapainottavan kehoa ja hermostoa. Sen on todettu mm. parantavan keskittymiskykyä, lievittävän ahdistusta ja stressiä sekä auttavan univaikeuksissa. Triphala on sekoitus kolmesta yrtistä: amalakista, bibhitakista ja haritakista. Triphala vaikuttaa erityisesti suolistoon parantaen ruoansulatusta, tasapainottaen vatsan toimintaa ja puhdistaen suolistoa. Triphala sisältää runsaasti antioksidantteja, jonka myötä se myös tukee elimistön vastustuskykyä sekä lievittää tulehduksia. Tulsia käytetään tukemaan erityisesti mielen hyvinvointia; virkistämään, terävöittämään aisteja, parantamaan keskittymiskykyä sekä lievittämään stressiä. Myös Tulsi sisältää runsaasti antioksidantteja. Ashwagandha on adaptogeeni, joka rauhoittaa, parantaa vastustuskykyä ja auttaa univaikeuksissa. Ashwagandaa on käytetty muinoin myös nostattamaan seksuaalista halukkuutta sekä parantamaan hedelmällisyyttä.

Mitkä ayurveda-yrtit sopivat juuri sinun hyvinvointiasi tukemaan?

Tutustu valikoimaan ja kokeile rohkeasti!