Foodin

Manteli, luomu, 25 kg

499,00 €

Ei varastossa

Luomutuotettu raaka manteli

Kuvaus

Herkullinen ja miedon makuinen manteli on suosittu raaka-aine monenlaisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Manteli on pähkinää muistuttava siemen, ja sopii joskus myös niille, joille pähkinät eivät allergian tai muun syyn vuoksi sovi. Mantelit ovat erittäin E-vitamiinirikkaita. Lisäksi niissä on runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja.

Mantelit suositellaan liottamaan ennen käyttöä, jolloin niistä tulee entistäkin maukkaampia ja ne sulavat paremmin. Mantelin voi myös kuoria ennen käyttöä, mikäli haluaa nauttia mantelin pehmeästä mausta ilman kuoren voimakkaampaa makua.

Mantelit erittävät luonnostaan ainetta, joka aiheuttaa joihinkin (harvoihin) manteleihin karvaan maun. Näitä manteleita ei suositella syötäväksi, mutta niitä ei valitettavasti ole mahdollista poistaa etukäteen.

Mantelit sopivat loistavasti esimerkiksi raakakakkuihin, pirtelöihin tai salaatin sekaan. Voit myös maustaa liotettuja manteleita lempimausteillasi ja kuivattaa hellävaraisesti, jolloin saat vieläkin herkullisempaa naposteltavaa. Kokeilemisen arvoista on myöskin mantelimaidon valmistus: Blendaa hienoksi 1 dl liotettuja (kuorittuja) manteleita yhdessä litrassa vettä. Siivilöi kuidut pois ja käytä ne myöhemmin esimerkiksi leivonnassa. Mausta maito halutessasi vielä ripauksella hunajaa, vanilijaa ja laadukasta suolaa. Säilytä maito jääkaapissa ja nauti sellaisenaan tai pirtelön pohjana!

Tutustu Foodinin manteleiden viljelyyn ja käsittelyyn täällä: https://www.youtube.com/watch?v=sWnO6pA6NIU

Lisätietoa

Foodin
Gluteeniton, Luomu, Maidoton, Raaka, Sokeriton
25 kg
Espanja
energiaa 2577 kJ (616 kcal), hiilihydraattia 6.6 g, rasvaa 54.0 g, proteiinia 24.1 g, kuitua 7,2 g, kaliumia 740.0 mg, magnesiumia 278.0 mg, kalsiumia 276.0 mg, E-vitamiinia 26.4 mg, rautaa 5.2 mg, sinkkiä 3.3 mg
Luomutuotettu raaka manteli