Antioksidantit

Antioksidanteilla tarkoitetaan yhdisteitä, jotka estävät vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista. Antioksidantit siis kehon terveyden ja hyvinvoinnin puolustajia, jotka suojaavat soluja ja kudoksia hapettumiselta.

Hapettumista voidaan verrata ikään kuin kehon ruostumiseen. Vapaat radikaalit eli erilaiset kuona-aineet, kuten ilmansaasteet, epäterveellinen ravinto, kova fyysinen rasitus ja stressi, jotka kehoomme kulkeutuvat hapettavat soluja. Tämän on todettu vaikuttavan esimerkiksi monien kroonisten sairauksien syntyyn ja vanhentumiseen.

Kun kehossa on tarpeeksi antioksidantteja, se kykenee puolustautumaan vapailta radikaaleilta ja täten ehkäisemään hapettumista – mikä vaikuttaa positiivisesti koko kehon hyvinvointiin ja terveyteen.

Varmista riittävä antioksidanttien saanti lisäravinteilla

Useat kasvikset, hedelmät, marjat ja täysjyväviljat sisältävät runsaasti antioksidantteja. Tunnetuimpia antioksidantin lähteitä ovat esimerkiksi vihreä tee ja kotimainen mustikka.

Jos epäilet, saatko ruokavaliostasi riittävästi antioksidantteja, voit aina tukeutua myös lisäravinteisiin. 

Monipuolisesta valikoimastamme löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivat antioksidanttituotteet, kuten vitamiinit ja superfoodit, elimistösi tueksi!