Foodin - Chia-siemenet, Luomu, 5kg

Special Price 60,00 €

norm. 75,00 €

Varastossa

Asteekkien voimaruokaa, proteiini- ja kuitupitoinen.

Kuvaus

Chia tarkoittaa Mayojen kielellä “Voimaa”. Nimensä se on saanut jo muinoin siitä, että se antoi kestävää energiaa kaikille sitä käyttäville, aina taistelijoista tutkimusmatkailijoihin. Nykypäivänkin ihmiselle chia antaa tasaisen pitkäkestoista energiaa ja pitää näläntunteen pitkään loitolla. Se on neutraalin makuinen ja on parhaimmillaan pirtelön joukossa tuoden reilusti ravintoaineita ja paksumpaa rakennetta.

Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Siemenistä kannattaakin valmistaa ennen käyttöä hyytelöä: Laita esimerkiksi 3 rkl chia-siemeniä isoon juomalasiin ja kaada lasi täyteen vettä. Sekoittele, ja jo muutaman minuutin kuluttua siemenet alkavat muodostaa hyytelöä, joka on erinomainen pohja pirtelölle. Chia-hyytelö säilyy jääkaapissa useita päiviä. Voit myös ripotella siemeniä pirtelön joukkoon sellaisenaan, ja vain antaa turvota hetken ennen blendausta.

Chian ravintosisältö on erittäin vaikuttava. Sen sisältämä kuitu on hyvin pehmeää ja vatsaa hellivää. Siemenestä saa reilusti mm. kalsiumia ja magnesiumia. Siinä on enemmän Omega 3 -rasvahappoja kuin missään muussa ruuassa, jopa 21% siemenen kokonaispainosta. Lisäksi sen runsas proteiinisisältö on hyvin laadukasta.

Lisätietoa

Gluteeniton, Luomu, Maidoton, Raaka, Vähähiilihydraattinen
5kg
Argentiina
energiaa 524 kcal, hiilihydraatteja 3,8 g, rasvaa 31,4 g, - Omega 6: 5,9 g, - Omega 3: 21 g, proteiinia 21,2 g, kuitua: 33,7 g
Chia-siemen