Foodin

Chia-siemen, luomu, 25 kg

225,00 €

Ei varastossa

Proteiini- ja kuitupitoista voimaruokaa!

Kuvaus

Sana "chia" tulee asteekkien kielestä ja tarkoittaa öljyistä, ja parempaa hyvien rasvahappojen lähdettä saakin hakea.
Chian siemenet ovat täynnä hyviä ravinteita. Nämä siemenet sisältävät omega 3- ja omega 6-rasvahappoja optimaalisessa suhteessa (3:1), sekä paljon proteiinia ja suolistoa hellivää kuitua. Chia antaa tasaisesti energiaa ja pitää näläntunteen pitkään loitolla. Se on neutraalin makuinen ja parhaimmillaan pirtelön joukossa tuoden reilusti ravintoaineita ja paksumpaa rakennetta.

Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Siemenistä kannattaakin valmistaa ennen käyttöä hyytelöä: Laita esimerkiksi 3 rkl chia-siemeniä isoon juomalasiin ja kaada lasi täyteen vettä. Sekoittele, ja jo muutaman minuutin kuluttua siemenet alkavat muodostaa hyytelöä, joka on erinomainen pohja pirtelölle. Chia-hyytelö säilyy jääkaapissa useita päiviä. Voit myös ripotella siemeniä pirtelön joukkoon sellaisenaan, ja vain antaa turvota hetken ennen blendausta.

Chian ravintosisältö on erittäin vaikuttava. Sen sisältämä kuitu on hyvin pehmeää ja vatsaa hellivää. Siemenestä saa reilusti mm. kalsiumia ja magnesiumia. Siinä on enemmän Omega 3 -rasvahappoja kuin missään muussa ruuassa, jopa 21% siemenen kokonaispainosta. Lisäksi sen runsas proteiinisisältö on hyvin laadukasta.

Lisätietoa

Foodin
Gluteeniton, Luomu, Maidoton, Raaka, Vähähiilihydraattinen
25 kg
Uganda
Ravintosisältö per 100 g: energiaa 524 kcal, hiilihydraatteja 3,8 g, rasvaa 31,4 g, josta omega 6: 5,9 g, omega 3: 21 g, proteiinia 21,2 g, kuitua: 33,7 g
Chia-siemen