Foodin

Amarantti, Luomu, 5kg

19,95 €

Varastossa

Erittäin ravinnerikas korvike perinteiselle viljalle.

Kuvaus

Erittäin ravinnerikas korvike perinteiselle viljalle.

Amarantti on perinteinen ja ravinteikas, hyvin sulava siemenkasvi joka oli muinaisten asteekkien jokapäiväistä ruokaa. Sen jyvä on hyvin pieni, mutta sisältää viljaksi huomattavan määrän 15% proteiinia ja runsaasti rautaa, fosforia ja magnesiumia sekä on hyvä lähde seleenille, sinkille, kaliumille, folaatille ja B6-vitamiinille. Aminohapoista amarantti sisältää erityisesti metioniinia ja lysiiniä.

Amarantti on ominaisuuksiensa ja herkullisen, makean pähkinäisen ominaismakunsa vuoksi erinomainen vaihtoehto lisukkeeksi, puuroksi ja osaksi terveystietoista ruokavaliota. Amarantti sopii käytettäväksi osana monipuolista ruoanlaittoa ja leivontaa ja voit käyttää sitä lisukkeena, keitoissa, pataruokien valmistukseen sekä myös osana monipuolista leivontaa.

Valmistus: Keitä kattilassa 1 osa huuhdeltua amranttia ja 3 osaa vettä, keittoaika n. 25 minuuttia.

Lisätietoa

Foodin
5kg
Bolivia / Intia
Ravintosisältö per 100g Energiaa371 kcal Rasvaa 7g - Josta tyydyttynyttä 1g Hiilihydraatit 59g - Josta sokereita 2g Proteiinia 14g Kuituja 7g Suolaa 10mg Kalsium 159mg Rautaa 7,6mg Magnesiumia 248mg Fosforia 508mg Mangaani 3,3mg Seleeni 18,7ug
Luomu amarantti.