Camelinaöljy, 250ml

Special Price 6,80 €

norm. 8,00 €

Ei varastossa

Kotimainen camelinaöljy!

Kuvaus

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja- alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vailuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike.

Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan.

Camelina-öljy on 100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy.

Lisätietoa

0 kg
Suomi
Energiaa/Energi: 3753 kJ/897 kcal Rasva/Fett: 100g -josta tyydyttynyttä/varav mättat fett: 8g -kertatyydyttymättömät/enkelomättade fettsyror: 33g -monityydyttymättömät rasvahapot/fleromättade fettsyror: 59g Hiilihydraatit/Kolhydrater: 0g -josta sokereita/varav sockerarter: 0g Proteiinia/Porotein: 0g Suola/Salt: 0g Omega-3-rasvahapot/fettsyror: 40g Omega-6-rasvahapot/fettsyror: 15g
Camelinaöljy/olja.