HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - NOPEA TOIMITUS - ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Herkullinen mangoleivos

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Herkullinen & vähähiilihydraattinen mangoleivos sopii erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään! Yksi leivos sisältää hiilihydraatteja ainoastaan kaksi grammaa ja kaloreita on noin keskikokoisen banaanin verran. Leivoksen maku sen sijaan on aivan ihana, todella raikas ja pehmeän täyteläinen.

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

VHH MANGOLEIVOS OHJE 15 KPL

VHH MANGOLEIVOS POHJA

Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen muna-sokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille ja paista uunissa noin 8 minuuttia (tai niin kauan kunnes pohja on kypsä) 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä varovasti leivinpaperista.

 

VHH MANGOLEIVOS TÄYTE

  • 0,5 dl karppisokeria
  • 1 dl vispikermaa tai kookosmaidon jähmeää osaa
  • 200 g mascarpone tuorejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa
  • 0,5 tuore mango
  • 0,5 dl pähkinöitä koristeluun

Vispaa kerma tai kookosmaito (pitää olla jääkaappi kylmää) vaahdoksi. Kuori mango ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerman joukkoon mascapone, sokeri ja lopuksi mangosose. Murskaa pähkinät pussissa pieneksi muruksi.

 

VHH MANGOLEIVOS KOKOAMINEN

Halkaise pohja kahteen osaan.  Levitä puolet täytteestä toisen pohjan päälle.  Laita täytteen päälle toinen pohja ja levitä päällimmäiseksi loput täytteet, tasoita. Koristele pähkinänmuruilla tai vaikkapa sulatetulla tummalla suklaalla.  Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.