HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - NOPEA TOIMITUS - ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Valmiina aurinkoon!

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Kesä on täällä ja helle hellii myös meitä pohjoisen asukkeja. Kehollamme onkin totuteltavaa neljässä vuodenajassa ja myös kesän kanssa on omat haasteensa. Ottamalla tietyt asiat huomioon voit nauttia kesästä ja auringosta huoletta!

AURINKOSUOJAT

Luonnolliset eli fysikaaliset aurinkotuotteet ovat tehokas ja turvallinen suoja iholle, sillä niiden teho alkaa heti levityksestä siinä missä kemiallisten aurinkosuojien vaikutus alkaa yleensä vasta noin 30 minuutin kuluttua. Luonnollisissa aurinkosuojissa suoja muodostuu pienistä mineraalipartikkeleistä, jotka heijastavat auringonsäteet pois iholta eivätkä imeydy ihoon. Synteettisissä aurinkovoiteissa kemiallinen suoja imeytyy ihoon, imee osan säteilystä itseensä ja reagoi auringon valossa - tämä kaikki voi kuormittaa elimistöä ja saada aikaan herkkyysreaktioita ja aurinkoihottumaa. Elimistöön imeytyvät kemikaalit voivat myös häiritä kehon normaalia hormonitoimintaa vaikuttaen negatiivisesti esimerkiksi hedelmällisyyteen.

Biosoliksen aurinkovoiteet ovat tehokkaita luonnonkosmetiikan fysikaalisia aurinkosuojia. Luonnonkosmetiikan voiteiden lailla ne eivät vain pelkästään suojaa auringolta, sillä voiteissa käytetyillä luomulaatuisilla kasviöljyillä ja -vahoilla on myös muita iholle tärkeitä ominaisuuksia! Raaka-aineet ravitsevat, suojaavat ja vaikuttavat antioksidanttisesti ihoon ja neutralisoivat auringon haittoja. Aloe veraa sisältävät Biosoliksen aurinkovoiteet myös syväkosteuttavat ihoa.

Auringon säteiden vaikutuksesta ihossa muodostuu happiradikaaleja, jotka vahingoittavat solujen toimintaa. Tämä aiheuttaa muun muassa ihon ennenaikaista vanhenemista, kimmoisuuden katoamista ja pigmenttimuutoksia. Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden sisältämillä kasviantioksidanteilla tämä voidaan estää tai jopa pysäyttää. Biosoliksen aurinkosuojat suojaavatkin ihoa kaksin kerroin – ei pelkästään auringolta, vaan myös ikääntymiseltä! Biosoliksen voiteista Sport ja Kids on myös vedenkestäviä.

Kaupunkikäyttöön ja osaksi arkea sopii hyvin Madaran CC-voide, joka on varustettu suojakertoimella SPF15. Laajan auringon UVA/UVB-säteiltä suojaavan vaikutuksen lisäksi voiteen tehokkaasti kosteuttava, hyaluronihappoa sisältävä koostumus tekee hyvää, sillä kesällä iho kaipaa entistä enemmän kosteutta.

Ihon kannalta on tärkeä nauttia myös sisäisesti suojaravintoaineita. Runsaasti karotenoideja sisältävä spirulina on erinomainen ravinne kesällä, sillä sen suojaravinteet eivät pelkästään suojaa ihoa auringon haitalliselta säteilyltä vaan se myös syventää ihon luonnollista sävyä ja tehostaa rusketusta.

...AURINKOON MUKAAN MYÖS NÄMÄ

Jos aiot viettää aikaa auringossa pidä huoli, että sinulla on kevyt vaate tai varjo jonka suojaan välillä pääset auringolta. Suositus on, että iho olisi suorassa auringonvalossa vain 15 minuuttia kerrallaan. Aurinko ja kuumuus myös kuivattavat kehoa, joten nesteytyksestä on tärkeä pitää huoli. Foodinin luomulaatuinen kookosvesi onkin erinomainen nesteyttäjä hellepäivinä ja sen uusi 1L säästöpakkaus riittää pitkäksi aikaa eikä sitä uudelleen suljettavan korkin vuoksi tarvitse juoda kerralla.

PIDÄ HUOLTA MYÖS NÄISTÄ

Kesällä auringolta suojautumisen lisäksi on tärkeä myös pitää huolta ihosta - kuumuus ja kuivuus kun on iholle omanlaisensa ääriolosuhde.

Auringossa vietetyn päivän jälkeen myös kosteuttavat naamiot palauttavat ihoa tehokkaasti. Vartalolle kannattaa levittää ravitsevaa antioksidantteja sisältävää, kosteuttavaa ja palauttavaa vartalovoidetta. Näitä on esimerkiksi Mossan Glow Cocktail Illuminating Serum tai Moisturising Day Cream. Myös luomulaatuinen, viilentävä kookosöljy sopii kosteutukseen sen antibakteeristen ja rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi - erityisesti ärtyneelle iholle.

Kesällä iholle riittää kevyt puhdistus. Hellävarainen ja mieto Birch & Algae palasaippua tasapainottaa ihoa. Kesäisin sen sisältämät vehnänalkioöljy ja kasvisokeri auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa! Jos olet käyttänyt iholle fysikaalisia aurinkosuojia, kannattaa iho puhdistaa perusteellisemmin esimerkiksi Konjac Spongella.

Ihoa kannattaa kosteuttaa myös sisäisesti nauttien laadukkaita rasvoja. Tähän tarkoitukseen Kylmäpuristettu hamppuöljy on erinomainen sen sisältämän optimaalisen omega-rasvahappojen suhteen vuoksi. Monet asiakkaamme ovatkin saaneet hamppuöljystä avun kuivaan ihoon, johon ei mikään ulkoinen voide tai pilleri ole tehonnut!