Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset
Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Mustikkakauden helpoin ja herkullisin resepti! Valmistus käy käden käänteessä sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja lisäämällä mustikat pohjan päälle. Yhdessä palassa piirakkaa on vain kolme grammaa hiilihydraatteja ja se sopii niin ketogeeniseen, vähähiilihydraattiseen kuin viljattomaankin ruokavalioon.
MUSTIKKAPIIRAKKA OHJE,
12 ANNOSTA
- 3 kananmunaa
- 250 g mascarponea
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl *lupiinijauhoa
- 1 dl *karppi– tai *koivusokeria
- 1 tl *karkeaa psylliumkuitua
- 1 tl vaniljauutejauhetta
- 0,5 tl kardemummaa
- 2 dl mustikoita
- voita tai maidotonta margariinia vuoan voitelemiseen
MUSTIKKAPIIRAKKA VALMISTUS
- Sekoita kaikki raaka-aineet mustikoita lukuunottamatta keskenään kulhossa lusikalla.
- Kaada taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja tasoita ruokalusikalla.
- Ripottele mustikat pohjan päälle.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.
- Anna VHH mustikkapiirakan vetäytyä kunnolla jääkaapissa ennen syömistä, mielellään yön yli.
- Tarjoile kermavaahdon kera.