Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Kookos-marjakakku - helppo & terveellinen!

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Tämä herkullinen kookos-marjakakku on fitnessurheilija Hanna Skytän käsialaa ja se on gluteeniton, viljaton ja sokeriton sekä myös maidoton, jos et lisää heraproteiinia.

Huom! Kakku sopii n 15cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Mikäli vuokasi on isompi, valmista kaksinkertainen annos. 

KOOKOS-MARJAKAKKU

KAKKUPOHJA:
1/2 tl ruokasoodaa
10 kananmunan valkuaista
50 ml kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
1 dl erytritolia (tai kookossokeria)
(Stevia-tippoja maun mukaan)

Väliin: marjoja, hedelmiä, hilloa tms 

KUORRUTE:
2 tölkkiä kookosmaitoa
Erytritolia maun mukaan
3 rkl kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
Valmista ensin kakku. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Sekoita kaikki kakkupohjan ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa. 
Kaada taikina vuokaan (silikonivuokaa ei tarvitse voidella, muut vuuat kannattaa voidella kookosöljyllä) ja paista 175 asteessa, noin 25-35 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Mikäli pinta tummuu paiston aikana liikaa, laita sen päälle folio tai leivinpaperi.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Valmista sillä aikaa täyte. Ota kookosmaitotölkit jääkaapista ja kaavi niiden pinnalta kovettunut ”kermamassa”. Pohjalle jäävän nesteen voit käyttää vaikka smoothieen. 

Laita massa kulhoon ja sekoita tasaiseksi ja mausta se makusi mukaan. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja vatkaa nopeasti sekaisin. 

Leikkaa kakku 2-3 osaan. Aseta kerroksien väliin haluamiasi marjoja tai hilloa sekä kookoskermaa. Päällystä kermalla ja koristele makusi mukaan. Laita kakku jääkaappii - se paranee yön aikana!