HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - TOIMITUSAIKA 1-2 ARKIPÄIVÄÄ - ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Täydellisen smoothien ABC

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Edellisessä blogikirjoituksessa jaoimme reseptejä arjen ravinteikkaita pelastajia - nimittäin herkullisiia smoothiereseptejä! Blenderissä nopeasti valmistuva smoothie sopii niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikin ja tuhdimpana versiona myös lounaaksi. Koostumuksensa vuoksi smoothien ravinteet ovat helposti imeytyvässä muodossa ja samalla ruoansulatus saa ansaitsemansa levon. Siinäpä monta hyvää syytä, miksi smoothiet ovat nousseet koko kansan suosioon!

Seuraavaksi jaamme teille ideoita mitä smoothien joukkoon kannattaa sujauttaa ja miksi! Jatka lukemista jos haluat lisää kylläisyyttä, energiaa, parempaa keskittymiskykyä tai arvokkaita ravinteita helposti ruokavalioosi:

 

TÄYTELÄINEN KOOSTUMUS & KYLLÄISYYS
Chia-siemenistä saat smoothien rakenteeseen kuohkeutta ja rutkasti ravinteita! Chia-siemen on raaka-aineena edullinen sillä veteen liotettuna (9:1) se moninkertaistaa kokonsa. Chia-siemenet saavat aikaan pitkäkestoisen kylläisyydentunteen sisältämiensä proteiinin, kuidun ja terveellisten rasvahappojen vuoksi! Mauton chia sopii täydellisesti kaikenlaisiin smoothieihin.


PROTEIINIA
Proteiinijauhe on loistava lisä smoothieen, jos haluat lisää ruokaisuutta tai tarvitset lisää proteiinia ruokavalioosi! Laadukkaat proteiinijauheet tekevät smoothiesta täyteläisen ja heraproteiini myös kuohkeuttaa koostumusta. Jauhemuotoinen proteiini imeytyy erinomaisesti ja on ruoansulatukselle lempeä valinta. Maidosta valmistettu heraproteiini on aminohappokoostumukseltaan täydellinen proteiini ja Foodinin Supervege sisältää kaikki välttämättömät aminohapot kasviperäisenä. 


HYVIÄ RASVOJA

Rasvat ovat tärkeä osa hyvinvointiamme ja niitä onkin hyvä löytyä runsaasti jokapäiväisestä ruokavaliosta! Hyvälaatuiset rasvat ovat tärkeitä erityisesti aivojen toiminnalle ja ihon hyvinvoinnille, joten niiden suhteen ei kannata säästellä. Kokeile monipuolisesti erilaisia pähkinöitä ja siemeniä tai lisää sekaan kookosöljyä, MCT-öljyä tai kapryylihappoa

VATSAA HELLIVIÄ KUITUJA
Pähkinöistä, siemenistä, marjoista ja hedelmistä saat smoothieesi runsaasti vatsan toimintaa tukevia kuituja. Kuidut auttavat painonhallinnassa ja pitävät verensokeria tasaisena, sekä lisäävät kylläisyydentunnetta.  


MAKUA
Herkullisen maun takana ovat laadukkaat raaka-aineet, joiden makumaailmat sopivat yhteen! Käytä haluamiasi marjoja ja hedelmiä tuomaan luonnollista makeutta, esimerkiksi taatelit ja mulperit sopivat tähän. Myös mausteet tuovat oman säväyksensä - kokeile esimerkiksi ceyloninkanelia, kardemummaa tai lakritsijauhetta! Myös maustetut proteiinit tuovat makua ja makeutta, erityisen suosittu smoothieissa on vaniljanmakuinen heraproteiini.


RAIKKAUTTA & RAVINTEITA

Smoothien joukkoon on helppo piilottaa rutkasti vihreitä kasviksia, jotka tukevat hyvinvointia huomattavasti! Ravinteikkaat vihreät tukevat muun muassa vastustuskykyä, ruoansulatusta, hapenkuljetusta ja aineenvaihduntaa. Runsas ja riittoisa Viherjauhe on sekoitus vihreitä sekä maalta että merestä, minkä vuoksi se onkin monipuolinen ja mutkaton valinta smoothien rikastamiseen!


ENERGIAA
Jos kaipaat päivääsi lisää virtaa suosittelemme aiemmin mainitsemamme viherjauheen lisäksi kokeilemaan energisoivia adaptogeenejä! Perulainen maca-jauhe on perinteisesti tunnettu energisoivana ja voimaa & kestävyyttä parantavana superfoodina, minkä vuoksi se onkin erityisen suosittu urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa! Monelle tutumpi raakakaakaojauhe on maultaan herkullisen aromikas, mutta sisältämänsä kofeiinin kaltaisen teobromiinin vuoksi sillä on myös pitkäkestoinen piristävä vaikutus - unohtamatta muita sen lukuisia terveyshyötyjä!


ENNEN TREENIÄ
Miten saada treeneistä kaikki hyöty irti?! Sujauta smoothien joukkoon kapryylihappoa, joka imeytyy nopeasti elimistön käyttöön energiaksi. Punajuurimehujauhe puolestaan parantaa suorituskykyä tehostaen keuhkojen toimintaa. Pika-Cordyceps lisää suorituskykyä ja kestävyyttä. Näitä voit lisätä myös urheilujuomasi joukkoon.

PAREMPI KESKITTYMINEN
Ruusujuuri on karuissa oloissa kasvava adaptogeeni, joka tehostaa keskittymiskykyä. Myös rentouttava reishi on hyvä valinta keskittymiskyvyn parantamiseen haastavissa olosuhteissa. Muistathan myös, että omega3-rasvahapot tekevät hyvää keskittymiskyvylle, joten kannattaa sujauttaa smoothieen chia-siemeniä tai saksanpähkinöitä!


PÄIVÄN PÄÄTTEEKSI
Illalla rentouttava smoothie siivittää kevyesti yöunille, sillä helposti sulavana se ei käynnistä voimakkaita ruoansulatusprosesseja. Iltasmoothieen kannattaa sujauttaa tryptofaania ja magnesiumia sisältäviä manteleita tai mantelitahnaa, rentouttavaa lakritsia tai reishiä