Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Vegaaniset proteiinipallot sopivat loistavasti välipalaksi tai terveelliseksi herkuksi, vaikka kahvin kanssa nautittavaksi. Riisiproteiini tuo proteiinipalloihin ruokaisan koostumuksen ja korkean proteiinipitoisuuden. Voit valmistaa proteiinipalloille kaksi erilaista kuorrutusta tai jättää ne kuorruttamatta kokonaan.
Nämä proteiinipallot sopivat myös osaksi vähähiilihydraattista ruokavaliota, sillä yksi proteiinipallo sisältää vain 2 grammaa hiilihydraatteja.
PROTEIINIPALLOT OHJE, 8 ANNOSTA
0,75 dl eli noin puoli purkkia *Herkutella hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
2 dl *suklaan makuista riisiproteiinia
1 dl *kaakaovoita
0,5 dl *saksanpähkinää
ripaus *Ceyloninkanelia
10-15 tippaa nestemäistä *steviaa
Sulata kaakaovoi ja Herkutella levite miedolla lämmöllä vesihauteessa. Murskaa pähkinät ja sekoita ne lämpimän
kaakaovoi-Herkutella tahnan sekaan. Lisää myös riisiproteiini ja kaneli. Maista massaa ja lisää tarvittaessa steviaa.
Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Muotoile taikinamassasta kostutetuin käsin pyöreitä palloja. Asettele pallot leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi, tai ainakin kuorrutteen valmistumisen ajaksi.
PROTEIINIPALLOT VALKOINEN KUORRUTE
1 tl *cawshewtahnaa
5 tippaa tai enemmän nestemäistä *steviaa
ripaus *Ceyloninkanelia
Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
PROTEIINIPALLOT SUKLAA KUORRUTUS (EI PAKOLLINEN)
2 tl Herkutella hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
1 tl kuohukermaa
Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä levite ja kerma. Dippaa palloja kuorrutteessa.
Säilytä proteiinipallot jääkaapissa.