HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010
ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ OSTOKSIIN
TOIMITUS 1-2 VRK
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Mehevät keto-sämpylät

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Tällä helpolla reseptillä saat valmistettua neljä isoa vähähiilihydraattista ja ketogeenistä sämpylää, joissa yhdessä hiilihydraatteja on vain neljä grammaa. Lupiinijauhot tuovat taikinaan sitkoa ja parantavat rakennetta. Lupiinijauho toimiikin erinomaisesti kananmunattomissa resepteissä taikinan sitomisessa.

KETOGEENISET SÄMPYLÄT

200 g rahkaa tai turkkilaista jogurtti
1 dl lupiinijauhoa1 dl pofiberiä
1,5 rkl psylliumkuitua0,25 dl oliiviöljyä1 dl kuohukermaa
2 tl leivinjauhetta0,5 tl suolaa

Mittaa leivontakulhoon rahka, kuohukerma ja oliiviöljy, sekoita. Mittaa kuivataineet toiseen kulhoon ja lisää ne kerma-öljy-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kostuta kädet vedellä ja jaa taikina neljään osaa. Ota taikinaa käsiini ja muotoile siitä käsissäsi korkea pyöreä pallo ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes VHH sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna VHH sämpylöiden vetäytyä ja tiivistyä rauhassa huoneenlämmössä ennen leikkaamista.