HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - KAMPANJA-AIKANA TOIMITUSAIKA 3-5 ARKIPÄIVÄÄ - ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Intialainen linssikeitto

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Intialainen linssikeitto on erittäin maistuva pakkaspäivän ruoka ja se on todella helppo ja nopea valmistaa! Proteiinipitoisista linsseistä valmistettu keitto on todella ruokaisa ja täyttävä, ja se sopii loistavasti myös keventäjille ja laihduttajille. Intialainen linssikeitto sopii erinomaisesti myös maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon.

INTIALAINEN LINSSIKEITTO

2 dl kuivia punaisia linssejä
porkkanaa
1 sipuli
valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkiväriä
1 tlk tomaattimurskaa (370 g)
1 purkki kookosmaitoa (400 ml)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
5 dl vettä
2 tl currya
2 tl garam masalaa
0,5 tl kurkumaa
mustapippuria
1,5 tl suolaa

LISÄKSI

1 dl turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria  


VALMISTUSOHJE

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi tai kuutioi porkkana ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuliseosta ja currya hetki öljyssä. Lisää porkkanat ja inkivääri, kuumenna hetki. Huuhtele linssit huolellisesti juoksevan veden alla. Lisää vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito. Mausta sitruunamehulla, garam masalalla, kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Anna keiton vielä kiehua hiljalleen pari minuuttia. Tarjoa intialainen linssikeitto turkkilaisen jogurtin, tai valitsemasi maidottoman version, ja tuoreen korianterin kanssa.