HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - NOPEA TOIMITUS - ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Resepti: Gluteenittomat laskiaispullat

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Resepti on hyvinvointibloggaaja Aino Mäkelän käsialaa.

GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT

3dl maitoa/kauramaitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1,5 dl kookossokeri
1 rkl psylliumkuitua
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutejauhetta
0.5 dl mantelijauhoa
2,5 dl tattarijauhoa
2,5 dl vaaleaa riisijauhoa
1 dl kookosöljyä

Aloita pullataikinan valmistaminen lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita sen joukkoon ensin hiiva, kookossokeri, kardemumma, vaniljauutejauhe, suola ja psylliumkuitu. Aloita jauhojen lisääminen kokoajan sekoittaen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot lisää viimeisenä huoneenlämpöinen kookosöljy. HUOM! Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi ja liiallisella jauhomäärällä lopputulos ei onnistu. Kun taikina on valmis, anna sen kohota noin kymmenisen minuuttia minkä jälkeen voit pyöritellä taikinasta pyöreitä pullia jauhoja apuna käyttäen. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15minuutin ajan. Voitele valmiit pullat kananmunalla. Halkaise pullat lämpimänä kahtia ja annostele väliin haluamiasi lisukkeita: kermavaahtoa, mantelimassaa tai hilloa! 

Halutessasi voit myös valmistaa terveellisemmän mansikkahillon itse mansikoista ja ravinteikkaista chia-siemenistä! Chia-siemenet sisältävät runsaasti proteiinia, vatsaa helliviä kuituja sekä elintärkeitä omega-3-rasvahappoja.

MANSIKKAHILLO

2 dl mansikoita
0,5 dl chia-siemeniä
1 rkl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta

Sekoita chia-siemenet, mansikat, koivusokeri ja vaniljauutejauhe tasaiseksi hilloksi blenderissä.