HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - KAMPANJA-AIKANA TOIMITUSAIKA 3-5 ARKIPÄIVÄÄ - ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Mansikkamuffinit (vhh, gluteeniton)

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Suussasulava mansikkamuffini on raikas, terveellinen ja helppotekoinen herkku! Hiilareita yhdessä muffinissa on ainostaan 2 g  eli nämä VHH mansikkamuffinit sopivat erinomaisesti ketogeeniseen, viljattomaan tai mihinkä tahansa ruokavalioon. Voit leipoa muffinit joko manteli- tai lupiinijauhosta.

 

MANSIKKAMUFFINIT, 13 KPL

POHJA

Mittaa karppisokeri tehosekoittimeen ja sekoita hienojakoiseksi tomuksi. Sulata voi vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää ensin voi ja sitten kananmunat yksitellen, ja sekoita tasaiseksi. Taikinassa voi olla paakkuja alkuun, mutta sekoita kunnes taikina on sileää. Kaada taikinaa muffinivuoan puoleen väliin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kostuta jäähtyneet muffinit vishyllä. Levitä ohut kerros pähkinäsuklaalevitettä pohjan päälle ennen kermavaahdon pursottamista.

KUORRUTE

  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 0,75 dl tai enemmän *karppisokeria 
Vatkaa kerma vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mascarpone ja karppisokeri- tarkista makeus. Pursota muffinien päälle pyörivällä liikkeellä.Koristele mansikoilla ja pähkinäsuklaalevitteellä. Säilytä mansikkamuffinit  jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän.