HYVINVOINTISI PUOLESTA JO VUODESTA 2010 - TOIMITUSAIKA 1-2 ARKIPÄIVÄÄ - ILMAINEN TOIMITUS YLI 79€ TILAUKSIIN
Rajaa tuotteita
Sulje rajatukset

Ainutlaatuiset chian siemenet + helppo resepti!

Kirjoittanut Aino Mäkelä

Chian siemenet ihastuttavat ravinteillaan

Chian siemenistä kuulee puhuttavan, että kyseessä on "enemmän kuin pieni siemen" - eikä se ole lainkaan hullummin sanottu! Tuossa pienessä siemenessä onkin kokoonsa nähden valtavasti ravinteita, jotka saavat kehosi vahvistumaan ja voimaan entistä paremmin. Juuri ravinteikkuutensa vuoksi chian siemeniä käytetään myös hevosten ravintona! 

Chia-siementen painosta viidesosa on hyvin imeytyvää, laadukasta proteiinia. Proteiinin lisäksi chian siemenissä on runsaasti pehmeää kasvirasvaa ja se on yksi parhaimmista elintärkeän omega-3-rasvahapon lähteistä! Omega-3-rasvahapot ovat erityisen tärkeitä  muun muassa sydämen ja aivojen toiminnan kannalta. Proteiinin ja tärkeiden rasvahappojen lisäksi chian-siemenissä on runsaasti ravintokuitua sekä suojaravintoaineita.

Chian siemenet hellivät vatsaa

Lähes kaikki chian siementen hiilihydraatit tulee terveydelle hyödyllisistä ravintokuiduista. Kuitu on tärkeää suoliston optimaaliselle toiminnalle ja sen terveelle bakteerikannalle, mutta se tasoittaa myös verensokeria ja saa aikaan kylläisen olon. Tämän vuoksi chian siemenet voivat auttaa myös painonhallinnassa.

On tärkeä tietää ja huomioida, että chian siemenet imevät itseensä noin yhdeksänkertaisen määrän vettä. Näin ollen suosittelemme syömään niitä aina liotettuna tai runsaan nesteen kera, ettei siemenet ime nestettä itseensä suolistossa. Chian siementen liotessa veteen muodostuu lempeä, vatsaa hellivä geelimäinen koostumus joka parantaa myös ravinteiden imeytymistä. Tämä geeli sopiikin erinomaisesti mm. smoothieiden ja chiavanukkaiden pohjaksi!

Suosittellemme rikkomaan siementen kovan kuoren blenderissä ennen nauttimista, jotta kaikki sen ravinteet imeytyvät kehosi käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla.

Hiukset, kynnet ja iho kiittää

Kuten jo aiemmin totesimme, chian siemenet sisältävät myös paljon tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Esimerkiksi kalsium, rauta, sinkki sekä magnesium yhdessä proteiinien kanssa pitävät hiukset kiiltävinä, kynnet vahvoina ja ihon hehkuvana! Ulkoisten kudosten lisäksi nämä ravinteet pitävät myös huolta luustostamme sisältäen runsaasti luustollemme tärkeää kalsiumia sekä sen imeytymistä tukevia ravinteita.

Chian siemenissä on myös runsaasti antioksidantteja, joiden tehtävä on suojella siementen sisältämiä rasvoja. Nämä antioksidantit suojelevat myös meidän solujamme, muun muassa hiljaista tulehdusta hilliten.

RESEPTI: SUKLAA-LAKRITSIVANUKAS

Valmista herkullinen ja ravitseva vanukas sekoittamalla seuraavat raaka-aineet sekaisin blenderissä:

2 dl chiageeliä*
1 dl Foodin Heraproteiinia, suklaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl Foodin Kookosmannaa
1-2 tl Foodin Lakritsijauhetta
ripaus suolaa

*Valmista chiageeli etukäteen liottamalla 1 osa chia-siemeniä 9 osaan vettä.